exotische prinses
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg Marije
01 Augustus 2006 | Tunesië, Djerba
Ik zit op dit moment nogal glibberig achter een PC in een fantastisch 5 sterren hotel, een poging te doen dit te typen op een azerty toetsenbord en gelukkig begint de vaart er nu wat meer in te komen.
Vanochtend vroeg ben ik gevlogen naar het Tunesisch eiland Djerba, helaas werkt het kaartje alleen niet, dus voor topografische ligging: Djerba is het eiland wat jullie in het zuiden op het kaartje zien liggen. Bij de douane werd nog even moeilijk gedaan, omdat ik niet op vakantie kom, maar voor werk, maar uiteindelijk kreeg ik toch de stempel in mijn paspoort en mocht ik het land binnen komen.
Mijn eerste indruk op de luchthaven: enorm vochtig hier (er hangt zelfs zo`n weee lucht), en heel veel irritante vliegen die het met name op je haar en gezicht gemunt hebben.
Toch klaag ik niet, want ik voel me een ware prinses hier, zo word ik behandeld...
Na de check in werd ik begeleid door de assistent director naar mijn kamer (balzaal grootte, uitzicht op zee en zwembad), waarna ik een rondleiding van hem heb gekregen. Leek me wel wzo gastvrij om op zijn uitnodiging in te gaan, aangezien ik hier alles gratis krijg... Wat een charmeur, maar niet onaantrekkelijk ;-)
Na dit korte werken, heb ik mijn werken voortgezet in zee en op ligbed, was erg vermoeiend.... Hierna wat werk voorbereid op mijn kamer (hier wel degelijk even gewerkt), met buiten op de achtergrond duitse Jody Bernalletjes, die het publiek vermaakten. Ondertussen werd er op mijn deur geklopt en werd een fles lokale rode wijn gebracht en een enorme fruitschaal.
En dat is nog niet alles.... de reden dat ik glibberig achter de PC zit, is omdat ik net een heerlijke massage van het huis achter de rug heb.... Prinsessen gevoel dus :-D Het personeel spreekt me continu aan 'Bonjour, ca va?' en 'je vous en prie'. En omdat alles hier nog eens in het frans gaat, klinkt het nog sjieker, haha.
Maar Marije zou Marije niet zijn, als er nog niets aan voorvallen had plaats gevonden... Twee keer is er op mijn kamer binnengevallen toen ik op de WC zat (was nog net op tijd met roepen), andere keer toen ik onder de douche stond (en het geklop niet had gehoord)... Maar ach...
Van Djerba zelf heb ik nog niet zoveel gezien. Wel dat het kurkdroog is, maar er onwijs veel dadelpalmbomen en olijfbomen staan door de hoge vochtigheidsgraad. Die dadels zijn trouwens de lekkerste die ik tot nu toe ooit gegeten heb! Morgen bezoek ik wat meer hotels, vandaag 3 gehad, maar ook dan zal ik niet veel van Djerba zien, omdat alles zich hier een hotelzone langs de kust bevind. Morgenmiddag echter ga ik per landrover de 7 uur durende rit naar Monastir maken, dus krijg ik ongetwijfeld een betere impressie van het eiland.
Foto's volgen natuurlijk!
Salut et bon soir de Djerba!
02 Augustus 2006 - 07:18
Marleen:
bonjour wereldreizigster. klinkt weer goed allemaal. ik wil jouw baan ook als ik hier klaar ben!! succes en genietse!