Albanees uitstapje
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg Marije
28 Augustus 2006 | Albanië, Tirana
Via de havenplaats Saranda zijn we het binnenland met 2 kleine vans ingereden om allereerst naar een mooie opgraving te gaan. Ik heb nog nooit zo'n grote archeologische opgraving gezien! Restanten uit de byzantijnse tijd, romeinse tijd, .... (rest alweer vergeten). We liepen onder begeleiding van een gids van de ene indrukwekkende opgraving naar de andere. De naam van deze plek ben ik even vergeten, maar niet voor niets staat deze archeologische site op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Veel is al opgegraven, maar er schijnt nog altijd heel veel bedolven te liggen.
Na een geweldige lunch in een oud kasteel met een nog geweldiger uitzicht over Saranda, zijn we door gereden naar het mooie natuurgebied van Blue eye. Dit is een van de vele natuurlijke bronnen daar. Schitterende omgeving! Groene bossen en zo ontzettend kraakhelder water! De bron zelf is turqooize kleurig, met een temperatuur van 10 graden. Langer dan 3 minuten kon ik het in dit water door de kou niet uithouden. Echt geweldig! Waanzinnig mooie natuur, wild stromend water.
Hierna zat de dag er al weerop en gingen we terug richting boot. Ik heb geen kennis kunnen maken met de Albaneze bevolking, maar deze korte kennismaking met het land heeft me absoluut nieuwsgiering gemaakt! Het kwam zo puur op mij over! Kleine dorpjes, mooie natuur, koeien die er los op straat lopen, griekse kerk naast een moskee, .... Ongelooflijk maar waar, in dit land zijn geen godsdienstproblemen!
Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar als je de kans krijgt, moet je echt eens zelf gaan kijken en dan bij voorkeur langer dan 1 dag!
29 Augustus 2006 - 10:09
Frits Borst:
Wat heerlijk om zo'n enthousiast verhaal over de excursie naar Albanië te lezen. Toen wij diezelfde dagtrip in juni gemaakt hadden, waren we even enthousiast. Conclusie: Het is een geweldig uitje, een aanrader voor iedereen.