grieks einde in zicht
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg Marije
02 September 2006 | Griekenland, Athene
Heb vandaag mijn eerste werkdag erop zitten en dat was erg wennen. Allereerst mijn wekker die vanochtend om 7h45 afging... Die heb ik dan ook maar verzet naar 8h00 :-) En opnieuw was ik zwaar in dromenland toen hij een kwartier later afging.
Morgen nog een dagje werken en dan maandag terug naar Schiphol, waar ik op de luchthaven blijf en 's avonds opnieuw het vliegtuig naar Berlijn pak.
Van Kefalonia heb ik een redelijk goede indruk gekregen in de paar dagen dat ik hier vrij had. Wel heb ik voor mijn gevoel niet alles kunnen zien en doen, ik had graag nog een boot gehuurd en langs de kusten gevaren, want die zien er vanuit de lucht fantastisch uit! Je kan er veelal niet met een auto komen. Eiland Ithaka had ook zeker op mijn lijstje gestaan van things to do, maar ja, er moeten keuzes gemaakt worden.
Wat ik al eerder zei, de natuur is hier fantastisch mooi, enorm afwisselend! Dorpjes zijn ook erg leuk, er steken er echt een paar tussenuit (Fiscardo en Assos).
Qua werk had ik hier echter niet willen zitten. Waar ik al bang voor was is toch wel het geval: het is zeer rustig met het aantal pax wat hier per week aankomt. De opstart van een nieuwe bestemming is natuurlijk super, maar daarna moet het voor mij wel een uitdaging blijven. Ik zou dan ook liever op Corfu willen werken, maar dat was helaas niet vrij.
Nog een groot verschil tussen Corfu en Kefalonia zijn de woningen.In 1953 is hier een grote aardbeving geweest en is op enkele dorpjes na, bijna het totale eiland verwoest! Je ziet dan ook heel veel nieuwe, keurige huizen en in de binnenlanden kom je veel ruines tegen van huizen van voor de aardbeving. Bijna wekelijks zijn er hier nog altijd aardbevingen, maar ik heb die van deze week gemist, echt niets gevoeld! Dat is nu wel waar jammer, want had ik graag willen beleven. Branden heb ik hier al wel volop het eiland gezien...
Verder vind ik de grieken hier niet echt hartelijk, ben nog maar weinig gastvrije grieken tegengekomen, maar dat was op Corfu eigenlijk hetzelfde.
Desalniettemin geniet ik volop! Nathalie van Sudtours neemt me veel mee op sleeptouw en vindt het leuk om mij veel van het eiland te laten zien en er verhalen bij te vertellen. Elke avond gaan we wel eten met een aantal engelse hostessen erbij en vaak daarna nog een drankje doen. We zijn zelfs een avond nog even lekker wezen dansen in een tentje wat leek op de leuke barretjes van Lindos op Rhodos.
Vanavond zouden we ook weer gaan eten, met de veerpont over naar het schiereiland en daar in een plaatsje eten, maar helaas gaat dit niet door. Dus hopelijk morgenavond, want dan is het mijn laatste avond.
Aan de ene kant is Griekenland onwijs snel omgegaan, aan de andere kant ook niet, Corfu lijkt al weer lang geleden. Ik mis mijn vriendinnetjes Eveline en Ingrid. Raar idee om straks weer op kantoor in NL te zitten.... Maar voorlopig ben ik nog een weekje vrij.
Filakia!