Kali oreksi
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg Marije
01 Maart 2006 | Nederland, Dordrecht
Het betekent dus: eet smakelijk!
En dat heb ik ongelooflijk lekker gedaan, met Andrea bij een fantastisch grieks restaurant. Het was de bedoeling dat ik grieks zou gaan koken, maar zoals met veel dingen gisteren, zat het wat tegen en had ik dus eigenlijk mijn dag niet zo. Vandaar dat een grieks restaurant een meer veilige oplossing was.
We bleken in eerste instantie de enige 2 gasten in het restaurant te zijn, maar dat mocht de pret niet drukken. Fantastisch gegeten; oa ktipiti (dat woord vergeten we nooit meer Ingrid en Nathalie! met dank aan Tamara), moussaka, biftekia, griekse salade, tzatziki, gyros, tonijnsalade, keftadakia en nog meer smeersels van vis en aubergine. Helaas kon een echte griekse yoghurt met walnoten en honing er echt niet meer bij in, want we konden naar buiten gerold worden.... En onder genot van goede griekse muziek (van een buitengewoon aantrekkelijke zanger waar ik een concert van heb bijgewoond in de middeleeuwse stad van Rhodos) waande ik me bijna in Griekenland. Plotseling besefte ik hoe heerlijk het is om in de griekse sfeer en chaos te kunnen leven, in de nauwe straatjes te slenteren, heerlijk grieks te eten en te kunnen luisteren naar dit soort ontspannende muziek. Misschien niet zo'n al te beste keuze om in een grieks restaurant te gaan eten, met het oog op de zojuist genomen beslissing om in Nederland te blijven. Want ik besefte gelijkertijd dat een vakantie in Griekenland het niet haalt bij de mogelijkheid er voor een seizoen te kunnen wonen tussen de Grieken...
Vanochtend stond ik op in een witte wereld... Het was al lang geleden dat ik sneeuw in het echt had meegemaakt dus snel ontbeten en warm aangekleed, fotocamera gepakt en ik ben op pad gegaan door de polder achter ons huis. Helaas lag er geen dik pak sneeuw, want dan word ik zo uitgelaten als een kind en ga ik los... Laatste keer in de sneeuw ben ik nog op een heuveltje gaan liggen en heb me naar beneden laten rollen, .... héérlijk! Dat zal dus nog even tot volgende week in Oostenrijk moeten wachten.
01 Maart 2006 - 22:02
Andrea:
Ik vind het echt super dat je een leuke baan in Nederland hebt gevonden. Dan kunnen nog vaak genoeg gezellig op stap gaan en uiteten gaan. Alvast een hele fijne vakantie in Oostenrijk en geniet er lekker van. -
03 Maart 2006 - 14:03
Jeroen:
dag Marije,
ik ben met terugwerkende kracht jouw site aan het bekijken en hoe meer verhalen ik lees en foto's ik bekijk hoe meer jouw keuze me verbaast. Desontniettemin denk ik dat het goede beslissing is; het lijkt me een leuke baan, proficiat.
ps: Gelukking heeft mijn bureaustoel armleuningen. -
03 Maart 2006 - 14:06
Jeroen:
verbaasd moet wel met een -d- natuurlijk.
Stomme secretaresse.