vrijwilliger gezocht - Reisverslag uit Dordrecht, Nederland van Marije Jelly - WaarBenJij.nu vrijwilliger gezocht - Reisverslag uit Dordrecht, Nederland van Marije Jelly - WaarBenJij.nu

vrijwilliger gezocht

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg Marije

12 Mei 2006 | Nederland, Dordrecht

Vandaag is mijn sportieve leven herbegonnen. Ik heb zojuist een frisse start gemaakt, alhoewel je dat nu na het sporten niet zou zeggen. Heb dringend een douche nodig! Maar daar zoek ik geen vrijwilliger voor ;-)

Om bij het begin te blijven... Na bijna 4 maanden sporadisch sportief bezig te zijn geweest, was ik mijzelf meer dan beu! Psychisch, maar ook als ik in de spiegel keek. Sommigen van jullie zullen dit overdreven vinden, maar een kenner (en dat ben ik!) ziet het verschil. Als ik voor de spiegel stond en mij zo eens goed bekeek, dan dacht ik met weemoed aan Fuerteventura terug. Want daar heb ik zo fanatiek aan sport gedaan, dat had ik mijn hele leven nog niet gedaan (en volgehouden!). 2-3x per week stepsaerobics en het nog leuk vinden ook! Zelfs met 35 graden celsius buiten en geen airco in de sportschool. Je kan je voorstellen dat we allemaal een plaatsje bij de openslaande deur probeerden te bemachtigen. Daarnaast zo af en toe wat surfen, aantal keren boogieboarden, 1x hardgelopen en 1x yoga op zijn spaans. Die laatste 2 waren geen succes. Maar goed, stepsaerobics hield ik vol, zelfs toen het moment aanbrak dat Eveline Fuerteventura verliet en ik er alleen voor stond ;-)

Eénmaal in NL wilde ik zo snel mogelijk weer aan de sport. Maar dat viel nogal tegen, want nergens kon ik voor korte tijd lid worden, en ik had natuurlijk het idee in mijn hoofd dat ik na 3 maanden weer naar het buitenland zou vertrekken. Beetje zonde dus. Nadat ik éénmaal had besloten om hier te blijven, ging dat excuus niet meer op. Alleen eer dat ik terug ben van werken zijn op de sportscholen hier in de omgeving de lessen (steps)aerobics allang afgelopen. Ik ben nog even in Rijswijk gaan informeren (in de buurt van mijn werk), maar daar moet je miljonair zijn wil je lid kunnen worden van de sportschool.

Uiteindelijk ben ik dan beland op 2 activiteiten waar ik eerlijk gezegd een gruwelijke hekel aan heb: baantjes zwemmen en hardlopen! Baantjes zwemmen ben ik een aantal weken geleden mee begonnen, hardlopen dus vanavond. Vanochtend vanaf internet een mooi loopschema uitgeprint en vanavond moest ik volgens het weekschema gelijk aan de slag, slik.... En bleek dat Leonardo het tijdens mijn loopervaring op Fuerteventura geeneens bij het verkeerde eind had. Volgens mijn loopschema moest ik 18 minuten aan één stuk rennen, niets geen opbouwen... Gelukkig mag ik maandag of dinsdag dan 2x onderweg stoppen en donderdag is het weer volle bak. Drie keer in de week hardlopen wordt mijn streven en moet bekennen, zo heel vervelend was het niet. Tsja, het is hard werken, maar de omgeving waar ik loop is fantastisch. Ik loop hier de straat uit en ren dan zo de dijk op en over, rechtstreeks de polder in. Mooie uitzichten over de wei, luchtballonnen in de verte, kalfjes die aankomen rennen, hier en daar een koeie vlaai ontwijkend,... je kan het slechter treffen!
Komende maandag vertrek ik voor het werk naar Thassos, Griekenland, dus dan gaan mijn trimschoenen, sportkleding en loopschema mee de koffer in!

Waarom zoek ik dan een vrijwilliger? 't Is niet om mee te sporten, maar ik wil gaan abseilen van de Euromast in Rotterdam. Kwam vandaag een artikel daarover tegen in de krant, direct het internet opgegaan en het lijkt me een enorme uitdaging. Want ik ga dit doodseng vinden! Maar het lijkt me ook waanzinnig om een keer gedaan te hebben! Maar alleen is maar alleen, dus ik zoek nog iemand onder mijn vrienden die graag 100m wil abseilen (zonder afzetten van de voeten, je bungelt aan een stevig koordje, haha!). Inschrijven kan hieronder!

Liefs!

• 13 Mei 2006 - 04:10

Marleen:

Bij deze meld ik me aan... haha

• 15 Mei 2006 - 10:07

Maarten:

Hey, dat programma wat die schema's maakt he, hoe heet dat? En kan ik daar ook aankomen?

Grtz

• 15 Mei 2006 - 12:28

Mickelle:

Welja....waarom ook niet!
    Bungeejumpen heb ik ook gedaan, dus dan moet dit toch ook lukken....

• 16 Mei 2006 - 12:54

Anneke:

Wil ook graag mee,maar misschien ben ik niet de doelgroep.