back to the real world
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg Marije
10 September 2006 | Nederland, Dordrecht
Tijdens mijn laatste dagen Berlijn heb ik het rustig aangedaan. Met Sabine ben ik nog een avondje op stap gegaan in de wijk Mitte, erg levendig! Heerlijk gegeten en toen door voor een drankje naar een trailerpark. Nou, hollandser kon niet! We zaten in opengereten caravannetjes met luifeltjes en campingstoeltjes op kunstgras, dus voelde me echt thuis ;-)
Hierna zijn we via de mooie binnenpleintjes van de Häckesche Höfe in de hippe hoerenbuurt terecht gekomen, waar ik met plezier heb gekeken naar dit tafereel. Wij zaten heerlijk wat te drinken op een terras van een trendy zaakje, (heel de straat is enorm trendy!), en de hoertjes staan te venten langs de kant van de weg. Máár.... dit zijn wel hippe hoertjes, ingesnoerd in super strakke corsetten en overal bling-bling, ze zijn te herkennen aan hun buideltasje op hun kont. Het was grappig om te zien hoe niemand van elkaar opkeek daar op straat.
Robert en ik hebben onze tijd voornamelijk luierend thuis of wandelend doorgebracht. Hij woont in een mooie, statige buurt met vlakbij oa de Kurfürstendamm, dus een middagje hebben we daar winkelend doorgebracht. Verder is het daar leuk rondlopen, omdat de architectuur van de gebouwen echt heel mooi is! Zo'n romantische stijl, met mooie balkonnetjes, torentjes etc. Wat nog meer? O ja, lekker ontbijten in een grand cafe achter zijn huis aan een park, uiteten met een vriend, shoppen, wat drinken met vrienden, etc. De manier waarop hij woont en leeft lijkt veel op mijn oude hostessenleventje. Vrienden dicht in de buurt en daardoor veel spontane acties, even bellen en dan wat afspreken voor eten of ontbijt of drankje. Dat mis ik wel in mijn Nederlandse leventje.
Met Mickelle en Peter zat ik op de vlucht terug naar Amsterdam en dat was reuze gezellig! Bij hun nog een nachtje geslapen en zaterdag was ik dan voor het eerst weer thuis... Behoorlijk wennen!!!! Lekker knuffelen met mijn konijn, maar verder is het maar stil in huis. Ik ben gewend geraakt aan het continue gezelschap van mensen om me heen of in ieder geval het op korte termijn afspreken met mensen (nog op dezelfde dag). Dit is weer even andere koek. Ik kan dus ook niet zeggen dat ik dit heel leuk vind, maar zodra ik morgen weer begin met werken, kom ik vanzelf weer in het Nederlandse ritme en mijn Nederlandse leven.
20 September 2006 - 07:11
Ljenka:
He girl,
Zullen we snel iets afspreken? Leuke verhalen. Hoe zit het nu met die Robert ;-)?
X, Ljenka