spiderwoman
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg Marije
20 September 2006 | Nederland, Dordrecht
Twee uur lang heb ik met 2 andere mede cursisten aan een touwtje gebungeld, geklommen als spiderwoman (die andere 2 als spiderman), knopen leren leggen als volleerd padvinder (enkele 8, dubbele 8: u vraagt, wij knopen! ;-) ). En verder natuurlijk alles over zekeren en veiligheid.
Dit is eigenlijk de basis die je nodig hebt om te kunnen klimmen. Probleem is echter, dat je een klimpartner nodig hebt... Die had ik gehoopt te ontmoeten bij de introductie, maar helaas was de opkomst erg laag en zijn de overige 2 cursisten collega's van elkaar, dus ja, die kwamen al samen. Maar niet getreurd, dit zijn 2 onwijs toffe gasten en we hebben afgesproken om in het vervolg met zijn 3en te gaan klimmen. Eerst een maandje zo wat aanrommelen met klimmen, zodat het zekeren en knopen erg vlot gaat en daarna gaan we wat lessen nemen die gericht zijn op de techniek van het klimmen.
Echt gaaf! En zoals ik vandaag al kan voelen: erg goed voor bijna al je spieren :-D En daar doe ik het voor! Afvallen is niet nodig, maar ik wil wat strakker worden, dus daar is dit de perfecte sport voor. Mijn doel is zo strak als op Fuerte! En met iets wat ik zo leuk vind als dit, moet dat met minimaal 1x per week een avond klimmen zeker lukken. De sportschool zelf is ook super gezellig; heel klein en intiem, verder nog wat squashbanen en 2 rolbanen voor skiers. Gisteren geen arrogante types gezien en ook allemaal heel sociale mensen die gelijk een praatje met je maken. Voelt helemaal goed, lekker sfeertje!
Vandaag van collega's kreeg ik de vraag of ik niet bang was. Kort antwoord: nee, geen moment. Met klimmen ben ik gisteren al een paar keer in de nok geweest, zo'n 8 meter hoog, maar tijdens het klimmen was ik alleen maar bezig met naar boven te kijken en naar mijn voeten met het enige doel: hoe kom ik verder. En abseilen is gewoon erg leuk! Verder had ik het volste vertrouwen in de mannen die mij zekerden. Zelf heb ik geen val gemaakt, maar de mannen wel. Ook 1x toen ik de persoon was die zekerde, dus dat was even schrikken, maar nu weet ik ook hoe dat voelt, wat mijn materiaal doet, wat ik doe en of ik van mijn plaats word getrokken of niet. Is alleen maar prettig om te weten.
Hier kom ik zeker de donkere en uiterst saaie winteravonden in NL mee door! Nog even en ik kom niet met de trap het kantoor binnen, maar pak de buitenkant van het gebouw, iemand een strak spiderwoman pakje over? ;-)
21 September 2006 - 07:08
Ljenka:
Cool zeg, ik heb volgende week een afspraak bij een duikvereniging hier in Rotterdam. ook ik zoek iets voor de koudere tijden die er aan zitten te komen en dit is iets wat ik eigenlijk al lang in mijn hoofd had. Ben benieuwd. X, Ljenka -
21 September 2006 - 10:51
Eveline:
Wat jammer dat ik iets te ver weg woon om elke week een uurtje te komen klimmen. Jaren geleden was ik nl een erg ervaren spiderwoman en zou graag weer wat webjes willen weven.
Ps. Ik heb net te horen gekregen dat deze winter 3 maandjes op La Gomera mag werken. Boek maar vast een ticket!