Marije goes ......? - Reisverslag uit Dordrecht, Nederland van Marije Jelly - WaarBenJij.nu Marije goes ......? - Reisverslag uit Dordrecht, Nederland van Marije Jelly - WaarBenJij.nu

Marije goes ......?

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg Marije

01 November 2006 | Nederland, Dordrecht

Dat is nog even de grote vraag! In ieder geval richting Azië, maar qua ticket ben ik er nog niet uit. Misschien wordt het Thailand, misschien Borneo, ..... Hoop voor het einde van deze week een ticket geboekt te hebben!

Ook de exacte periode is nog niet helemaal bekend. Het was de bedoeling voor 2 maanden, vanaf januari, maar ik probeer nu eigenlijk nog voor de feestdagen weg te zijn en wanneer terug is nog niet bekend. Hoop ik ook voor einde van deze week in orde te hebben! Het kan 1 maand worden, maar misschien 2,....

Klinkt lekker vaag he? Komt niet omdat ik zelf van zoveel vaagheid hou, maar omdat het afhangt van externe factoren. Ik heb namelijk bij TUI mijn ontslag genomen en ga (als alles goed gaat) in feb of maart mijn training starten bij KLM als stewardess!
En aangezien zij mij nog geen trainingsdatum kunnen geven, indicatie was maart, maar nu heb ik net voorlopige datum 11 feb gehoord, heb ik nog geen duidelijke reisplannen. Maar dat ik ga reizen vóór ik bij KLM start is een ding wat zeker is, en dat ik alleen ga is een tweede ding wat zeker is!

Stiekem hoop ik op 2 maanden reizen, omdat me dat een gevoel van vrijheid geeft waarbij er ruimte is voor spontane acties. En dat is nu net waar ik énorm van hou! Een maand er tussenuit is natuurlijk ook een enorme luxe, maar houdt in dat ik strakker moet plannen, wil ik veel zien. Maar goed, ik wil niet klagen, want ik ga gewoon iets doen wat ik echt al jaren wil doen: met een rugzak erop uit en andere mensen ontmoeten, nieuwe culturen, de natuur in .... volop genieten! Het lijkt me super spannend om het in mijn eentje te gaan doen, maar ook geweldig! Ik hoef geen concessies te doen en dat lijkt me een enorm voordeel als het op een maand reizen uitdraait.

Waarom stoppen bij TUI en aan de slag bij KLM? Ik vind mijn werk als coordinator erg leuk, denk dat ik daarin ook nog enorm kan groeien wat ik als een uitdaging zie, maar de werkomgeving is niet waar ik me gelukkig voel. Ik heb hierin geprobeerd veranderingen aan te brengen, maar tevergeefs en daarom heb ik besloten een keuze te maken.
Het beeld wat ik krijg bij het werken als stewardess is het werken in een heel dynamische omgeving (elke vlucht weer nieuwe passagiers, nieuwe collega's, nieuwe bestemming), wat me enorm aantrekt. Verder ook een dynamischere levensstijl, waarbij ik niet standaard van maandag tot/met vrijdag werk, maar kort op voorhand weet wat mijn werkrooster is, lijkt me héérlijk! Niet zo standaard.

In eerste instantie was ik van plan mijn jaarcontract uit te dienen (tot half maart), maar het idee van reizen kwam plots weer in me op. Mijn droom is om voor onbepaalde tijd rond te reizen, zonder vastgestelde bestemming en me te laten leiden door de omstandigheden. Maar goed, dat is niet voor niets een droom, misschien dat het er ooit nog van komt, maar op dit moment heb ik het lef er niet voor (daar komt het kort gezegd op neer). Vandaar dat ik 3 jaar terug gekozen heb voor het vak hostess, zodat ik in ieder geval in het buitenland kon vertoeven. Nu met KLM speelt dit zeker opnieuw een rol, maar waar ik voor wil waken is dat ik mijn nieuwe baan bij KLM als vervanging voor mijn reizen ga zien (zoals het geval was toen ik als hostess werkte). Want dan blijf ik die onrust houden. Vandaar dat ik tussen deze 2 banen even wil reizen, om alvast wat te proeven en niet nog langer te hoeven wachten. En vandaar ook mijn voorkeur voor 2 maanden er tussenuit, zodat ik wat meer vrijheid voel in mijn doen en laten tijdens de reis.

We zullen zien.... In ieder geval weer voldoende afwisseling de komende periode! Ik heb er zin in en hou jullie op de hoogte!

• 02 November 2006 - 07:26

Danielle:

hi marije

Top man,
    Ik hoor je inderdaad ook al jaren over stewardes, echt leuk voor.
    Ik zie je maandag dan klesten we gezellig bij.

kus danielle

• 02 November 2006 - 16:26

Ingrid:

Jaaaaaaa, het gaat gebeuren!!! Ben trots op je... en natuurlijk ook jaloers, maar dan wel op een goede manier. Super!
    Liefs,
    Ingrid xxx

• 02 November 2006 - 20:30

Brenda:

Tof, ongelooflijk nieuws ! Jij met je rugzak richting Azie, daar sprak je me van op Fuerte, en nu ga je ervoor. Pas op want het is een gevaarlijk microbe... eenmaal je begint...
    Voortaan probeer ik dus te vliegen met KLM, vlieg je straks ook naar Brazillie?
    Veel succes en laat iets horen onderweg !

• 02 November 2006 - 21:57

Ilja:

Way to go. Gewoon lekker doen, en je ziet wel welke droom de volgende wordt die je gaat naleven. Deze stap heb je in ieder geval gezet. Weer eentje in de richting waar je heen wilt.

Toppie. Kus Ilja

• 06 November 2006 - 07:28

Marleen:

Weet dat je welkom bent in Kuala Lumpur!!!

• 09 November 2006 - 08:30

Barbara:

Soms ben ik wel eens een beetje jaloers op jou! Je doet het toch allemaal maar weer. Een lekkere grote wereld heb je! Geniet ervan meid en laat ons allemaal mee genieten!

Dikke knuffel!!!
    Bxxx