Girls just wanna have fun
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg Marije
15 Augustus 2007 | Nederland, Amsterdam
Afgelopen maandagmiddag ben ik met vliegvriendinnetje Saskia naar Haarlem vertrokken. Ik zou haar de binnenstad laten zien en daarna de woning waar ik graag wil gaan wonen en waar we nog een mooie kamer over hebben, in de hoop haar warm te kunnen laten lopen voor Haarlem :-D Ze wist hier overigens vanaf!
Een beetje shoppen, een beetje op een terrasje hangen, een beetje van de zon genieten, een beetje langs het water lopen.... Erg relaxed! Daarna naar de woning gegaan, maar helaas is Saskia er nog niet klaar voor om Amsterdam te verlaten. Wel snapt ze helemaal waarom ik verliefd ben geworden op dit huisje en ik er alles aan doe om toch nog iemand te vinden! Diezelfde ochtend had ik na lange tijd trainingsgenootje Marga aan de telefoon en met haar afgesproken om vanuit Haarlem naar haar door te reizen, samen lekker te koken en eten, bijkletsen en naar de Parade te gaan, een groot festijn voor grote mensen, wat me vorig jaar super goed was bevallen! Zo gezegd zo gedaan en in haar nieuwe Mini Cooper (gaaaaaf!), uitgerust met GPS wij op weg naar het feestterrein. Want tjsa, echte Amsterdamse meiden zullen we nooit worden, beiden kennen we de weg amper.... (maar valt enigszins goed te praten door het feit dat we nauwelijks hier zijn). Met de finishvlag in zicht loodste ik Marga naar.... precies.... de voordeur van deelgemeente Stadsreiniging :-( Na kort de slappe lach gehad te hebben, zijn we gaan rondtoeren en kwamen we de Parade alsnog tegen. Auto langs de kant van de weg geparkeerd en in de schemering richting het terrein gelopen, waarbij we direct van een aardige dame de waarschuwing kregen dat het niet verstandig was om de auto daar te laten staan. Op onze vraag waar we dat dan wel konden doen, antwoordde ze dat er op de begraafplaats genoeg plaats was.... Yeah, right, daar ben ik nog niet helemaal aan toe! :-D
Uiteindelijk tegen 21h30 bij de kassa, hadden we beiden zoiets van 'is het nog wel de moeite'... Hierop kregen wij een borgkaartje en konden we een uur rondkijken, zouden we binnen een uur weer bij de kassa zijn, zouden we ons geld terugkrijgen. Zogezegd zo gedaan.... we hebben even voorgeproefd voor de volgende avond en zijn een uurtje later weer huiswaarts gekeerd.
De volgende dag rond het middaguur pikte Marga mij op met de scooter voor een scootertocht door het mooie Noord-Hollandse land... Echt! Op een kwartier rijden voorbij Amsterdam Noord beginnen de polders en absolute rust! Bepakt met camera (ik kan niet zonder) en rugzakje met proviand gingen we van start met na nog geen half uurtje rijden de eerste stop op een mooi terrasje aan het water :-) Thee, appelgebak met slagroom, harde wind, schattige huisjes, zeilboten op het water.... vakantie!!!! De hele middag hebben we zo rondgetoerd, al zingend op de scooter, genietend van de harde wind en het water naast ons, de kleine dorpjes en landelijke weggetjes. Wat een rust! Durgerdam, Holysloot (wie heeft dat ooit verzonnen), Broek in Waterland, Monnickendam, 't was allemaal even leuk! Einde van de middag moesten we echter weer huiswaarts en met stevige tegenwind en tegenzin hebben we die maar aanvaard. Naarmate we Amsterdam steeds meer naderden bekroop me een onrustig gevoel, de enorme drukte en hectiek, overal mensen en lawaai... het contrast met die dag was enorm groot! Marga had precies hetzelfde! Rozig van de wind en de zon op ons gezicht hebben we ieder even thuis uitgerust, voordat we de Parade echt onveilig zouden maken. Willemijn zou ons vergezellen, maar Marga liet uiteindelijk verstek gaan omdat ze toch te moe was van de hele dag toeren. Ik voelde me ook verre van fit, maar wist dat de Parade me weer genoeg energie zou geven. Had er echt zin in!
Gewapend met paraplu, want inmiddels regende het :-( vertrokken Willemijn en ik naar de Parade, bekend om zijn vele leuke voorstellingen, gezellige barretjes en eettentjes, goede muziek, maar vooral ook om zijn lange wachtrijen..... Het slechte weer had mensen niet tegengehouden. Zo kon het gebeuren dat Willemijn en ik na het eten direct opsplitsen om ieder voor zich in een rij te gaan staan. Via sms hielden we elkaar op de hoogte wie zou winnen, met andere woorden, wie het eerst bij een kassa was. Willemijn stond voor een voorstelling in de rij, ik voor ons toetje, poffertjes. Sta je een half uur in de rij (overigens wel gezellig, slecht weer is gedeelde smart) kom je erachter dat je nog eens zelf je poffertjes moet bakken ook!!! Haha, slim aangepakt! Goed, ik heb daar enorm mijn best staan doen voor Willemijn en mij, pink zelfs verbrand aan de hete lucht (au! hij is nu nog roze en dik....), maar het resultaat mocht er zijn!
Daarna poffertjes gebracht naar de rij waar Willemijn stond en lekker staan snoepen totdat we gelukkig een van de laatste kaartjes bemachtigden voor de Ashton Brothers.... Geweldig! Een show van een uur, het wachten zeker waard! Hierna hebben we nog even staan swingen met een aantal collega's die we tegenkwamen op GEWELDIGE Rhythm' & Blues met Soul muziek, toen het tijd werd om huiswaarts te gaan. Willemijn moest vandaag werken en vroeg de deur uit.
Voor mij vandaag dus een rustig dagje om even bij te komen van de heerlijke hectiek van de afgelopen dagen en mijn huisje en mij klaar te maken voor de 6 daagse werkweek die vanavond begint. Voor het eerst in een maand weer 4 nachtstops achter elkaar, ik heb er zin in! Benieuwd wat ik daar weer allemaal ga beleven....
15 Augustus 2007 - 16:37
Anneke:
M&M muizen zien er goed uit ,het was dus een echt hollands weertje met veel wind en op het laatst ook nog regen .Stuur ons van je bestemmingen eens een zonnetje , kunnen we best gebruiken na deze natte zomer .
Tût mama . -
15 Augustus 2007 - 20:00
Annemarie:
Marije, mij overkwam precies hetzelfde in de rij voor de poffertjes! heb er toen snel maar wat kinderen bij gehaald .... -
16 Augustus 2007 - 04:36
Marleen:
Levensgenieter!!!!
Bedankt voor de Dutch foto's... ik was het bijna vergeten dag NL ook toch zo wel zijn mooie plekkies heeft