Summer in the city
Blijf op de hoogte en volg Marije
24 Juli 2013 | Nederland, Haarlem
De afgelopen weken was het al volop zomer en ook deze week lijkt er geen einde aan te komen. Wat een heerlijk gevoel! Ik begin er namelijk zelfs relaxed onder te worden. Met de wisselvallige zomers in Nederland weet je nooit of vandaag de laatste mooie dag van de zomer is, wat mij een onrustig gevoel geeft. Ik kan onmogelijk binnen blijven zitten, want stel je eens voor dat vanaf morgen.... Daarnaast kan ik ook nog eens de pech hebben dat ik die paar mooie dagen die we dan thuis hebben, mis door het werk. Kortom, ik ben zo onrustig als het maar zijn kan op spaarzame mooie dagen. Elke uitnodiging voor terras, bbq, picknick, boottocht etc moet aangenomen worden om het zomergevoel thuis met vrienden te kunnen delen. Vermoeiend!
Maar deze zomer is anders, ik voel het! Hoe meer zomerse dagen we op dit moment hebben, hoe meer de rust bij mij begint terug te keren. Ik heb het geluk gehad dat ik een zonnig festival kan afstrepen, meerdere bbq's, meerdere boottochtjes, meerdere stranddagen. Even hoef ik niets meer en geniet ik des te meer.
Besluiten om op een snikhete dag bijvoorbeeld gewoon naar de film te gaan. Of achter je laptop te werken. Zelfs het huishouden hou ik bij, iets wat me normaal stress oplevert omdat ik achterloop na een ratrace 'van de zomer genieten'.
En stiekem droom ik weg over zomers in grote metropolen. Ik heb me altijd afgevraagd hoe het zou zijn om een zomer in Parijs te wonen, of in New York, of in Barcelona. Maar toch het meest Parijs. Parijs met zijn (of is het haar) mooie pleintjes, sprookjesachtige architectuur en romantische balkonnetjes. Wonen in zo'n stad en maanden lang niets anders dan zomer hebben. Na je werk dwalen door de stad op een zwoele zomeravond. Overal de tijd voor hebben, want je weet, er volgen er nog zoveel meer. Ik droomde er altijd van om een inwoner van zo'n metropool te zijn. En deze zomer voel ik me zo, inwoner van de metropool Haarlem. Genietend van de hitte overdag in een stad en 's avonds van de zwoele zomeravonden. Ja, zelfs slapeloze nachten van de hitte neem ik op de koop toe, zolang ik 's nachts het bed niet hoef te delen en lekker van de ene koele kant naar de andere kan draaien.
Bonne nuit mes amis!
25 Juli 2013 - 17:18
Anneke:
Heerlijk deze zomer , mag van mij nog maanden duren . Lekkere sapjes drinken , zelfgemaakte meloenijsjes eten , lekkere salades met stokbrood of een barbecuetje . Je aanpassen aan het weer , luieren en vooral genieten . De korte nachten slaap haal je s,middags weer in met de siësta .
Tût mama