Koning Winter
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg Marije
29 December 2010 | Nederland, Haarlem
Natuurlijk zorgde de sneeuw voor heel veel overlast. Ook in mijn geval: mijn werkrooster werd omgegooid omdat vluchten last minute geannuleerd werden, reserve zitten, vertragingen. Maar bij mij overheerst toch vooral het blije gevoel die deze winterpret me heeft bezorgd. Als het dan toch winter moet worden, dan ook maar goed, met óf schaatsen óf sneeuw.
Tot nu toe dus sneeuw, veel sneeuw. Bij de eerste sneeuwbui ben ik rond middernacht naar buiten gegaan om een kleine wandeling te maken en mezelf in te peperen. Maar dit laatste is alleen toch minder leuk. De week voor Kerst was het net als vorig jaar weer chaos. Moest ik toen vliegen, nu was ik gelukkig vrij :-D Dus warme kleding aan en opnieuw naar buiten, nu samen. Het resultaat: een énorme sneeuwpop, nog groter dan dat ik zelf ben!
In de tussentijd ging ik ook nog naar Canada. Daar was het intussen ook behoorlijk afgekoeld, met een maximum temperatuur van -14 graden, brrr! Maar ook dit nadeel had een voordeel: we hadden er een dag vrij, dus ik heb de ski's onder gebonden en een heerlijke dag geskied in het skigebied Sunshine Village, in het national park Banff.
Zojuist ben ik teruggekomen van een paar dagen europa vliegen. Gisteren hadden we een langere stop in het Noorse Bergen. Deze stad staat bekend om zijn 360 dagen per jaar regen. Ik ben dan ook nog nooit ver buiten het hotel geweest.
Op voorhand had ik gezien dat ook hier het koud zou zijn, dus dat betekende geen regen :-D Dus mijn skijack en warme wandelschoenen, want nu wilde ik het hotel wel eens uit. Goed plan, want bij aankomst was Bergen sprookjesachtig mooi. Bij de nadering van het vliegveld, kwamen we laag over fjorden, veel eilandjes en zee vliegen. De eilanden waren bedekt met een dik pak sneeuw, er was een strak blauwe lucht en de zon scheen fantastisch op al dit moois!
Op weg van de luchthaven naar het hotel kwamen we ook langs zulke mooie ansichtkaarten!
Eénmaal écht aangekomen heb ik me snel omgekleed en ben een 500m hoge berg opgeklommen. De wandeling was zo mooi! Eerst omhoog klimmend tussen de scandinavische houten huisjes in de sneeuw, later via een park en nog later een bos in, tot aan de top. Ondertussen kwamen veel ouders en kinderen mij tegemoet sleeen naar beneden, de bergpaden af. Na zo'n anderhalf uur omhoog geklommen te hebben was het uitzicht fantastisch! Mooi, helder zicht over Bergen onder mij, de fjorden. Ondergaande zon achter de bergen, besneeuwde paden in het bos.... Wat wil je nog meer?
Het was de bedoeling om met een treintje naar beneden terug te gaan, maar in een toeristenwinkeltje boven op de top vond ik een slee.... Nou ja, slee is een groot woord, 't was zo'n billenglijder; plastic plaatje onder je billen, handvat tussen je benen en gaan.... Woehoe! Wat heb ik gelachen! 't Was ongelooflijk leuk! Voor geen goud willen missen....
Nu weer lekker thuis, nagenieten van deze drukke, maar oh zo leuke maand december. Nog 3 dagen, dan de maand januari: ik ben benieuwd wat die maand weer voor leuks in petto heeft!
Happy Newyear everybody!
03 Januari 2011 - 23:22
Eveline:
Jij bent echt winter aan het vieren; Schitterend allemaal. Dat sleetje glijden ziet er erg leuk uit en kan niet anders dan hilarisch geweest zijn.
Liefs en een super gelukkig nieuw jaar!