verhuisd! - Reisverslag uit Haarlem, Nederland van Marije Jelly - WaarBenJij.nu verhuisd! - Reisverslag uit Haarlem, Nederland van Marije Jelly - WaarBenJij.nu

verhuisd!

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg Marije

23 September 2007 | Nederland, Haarlem

Op dit moment zit ik in mijn nieuwe woonkamer, met mijn gezicht vol in de zon te genieten van al het licht, warmte, geroezemoes en de strakblauwe lucht buiten.

Vorig weekend was het zover, na veel strubbelingen (maar de aanhouder wint) toch verhuisd naar de o zo leuke woning in Haarlem. De voorafgaande dagen waren dagen zoals ik ze niet vaak meemaak, puur om het feit dat ik er niet (meer) van hou: een strak schema, waar en wat ik per dagdeel moest doen om voor de verhuizing helemaal klaar te zijn. Pittig! Het was een gecross tussen Amsterdam, Haarlem en Dordrecht, to do lijstjes afwerkend. Maar met de hulp van mijn ouders en mijn broer, Willemijn, Jacco en nog een vriend heb ik me aan mijn planning kunnen houden.

Ondertussen besef ik weer waarom het leven uit slechts 2 koffers, wat ik de afgelopen jaren deed, zo fijn is. Je bent zo verhuisd! Niks geen zorgen, veel werk, of wat dan ook. Zelfs op dit moment, bijna een week na de verhuizing, zit ik nog in de 'troep'. Dozen staan overal, wel netjes gecategoriseerd, maar ik weet even niet meer waar ik de inhoud kwijt moet. Gewoon om de simpele reden dat ik eerst weer meubelen moet kopen, daar weer een auto voor nodig heb, die ik niet heb, of mijn vriendinnetjes hier in de buurt niet hebben.

Maar niet alleen om praktische redenen blijven de dozen even staan. Ik dacht dat ik al het verhuiswerk goed verdeeld had. Maar toen ik mij dinsdag aanmeldde voor mijn eerste werkdag van de werkweek, voelde ik me alsof het werkdag 5 of 6 was, terwijl ik nog aan mijn week moest starten. Niet goed.... Last van mijn rug, nek en schouders, waarbij van de trap afvallen niet de juiste therapie is om er sneller vanaf te komen. Elke dag thuiskomen na het werk met een branderig gevoel in je nek en schouders is niet het juiste moment om verder dozen uit te pakken. En naar mate de werkweek vorderde, merkte ik dat ik niet alleen lichamelijk enorm vermoeid was, ook geestelijk werd het zwaarder en zwaarder.

Maar vandaag is een goede dag om energie op te doen! Het huis voelt super goed, zeeen van zonlicht die hier binnen vallen, waarbij ik me nu pas echt goed besef hoe belangrijk dat voor me is. Alleen hiervan kan ik al helemaal vrolijk van worden! En voel ik de energie stromen, dus vandaag wordt een dag om energie op te doen. Ik ga zo even door mijn straat met jaarmarkt lopen (overal leuke kraampjes), dan vertrek ik naar het centraal station om te zien of ik er een mountainbike of andere fiets kan huren en dan lekker fietsen naar de duinen en zee! En morgen? Eigen fiets kopen :-D

• 23 September 2007 - 10:11

Margreet:

heerlijk dat de spaarzame nederlandse zon zich voor jou van zijn beste kant laat zien. geweldig dat je zo naar je lijf luistert dan ben je er weer het snelst boven op.
    ik ben gek op haarlem je gaat het vast heel goed krijgen.

lieve groet margreet

• 23 September 2007 - 10:15

Danielle:

leuk dat je zo'n leuk plekje hebt nu.
    Ik hoop op foto's zodat we mee kunnen genieten van je nieuwe woon plek.

Wij genieten ook heerlijk van de zon

liefs danielle

• 23 September 2007 - 10:34

Fabie:

Je eigen plekkie!! Heerlijk :)
    Stuur vlug wat gezellige fotootjes door...! En veel geluk met je nieuwe fiets!!
    PS Vergeet niet me te bellen als je het weekend van 13 januari in de buurt van Rome bent, eh ;))

Dikke Filakia,
    Fabie

• 24 September 2007 - 07:18

Marleen :

Volgende week hoor ik al je verhalen live! Joepie! Ik zal je zo even mijn lijstje doormailen! X

• 24 September 2007 - 09:18

Ljenka:

Gefeliciteerd met je nieuwe woning, fijn voor je. Vanavond vlieg ik naar Malta, dus ik neem na mijn vakantie weer even contact met je op.
    Liefs, Ljenka

• 25 September 2007 - 09:07

Eveline:

Gefeliciteerd met je nieuwe stekkie in Haarlem. Ik ben heel erg benieuwd. Op 27 okt vlieg ik naar Nederland voor een weekje en natuurlijk wil ik dan graag zien waar je woont. Heel veel liefs en licht!

• 25 September 2007 - 09:16

Eveline:

...en nog bedankt voor de giraffen; ze waren erug mooi!

• 28 September 2007 - 21:50

Isabelle:

Klinkt heel goed leieverd....lekker rustig aan en genieten...zo ken ik je weer.....geniet van je huisje en tot snel