alleen als 'ie ijs- en ijskoud is...
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg Marije
18 Februari 2009 | Zweden, Stockholm
Nu ken ik Stockholm wel aardig, maar de laatste keer dat ik er was, was toch al weer een tijd geleden. Het was zomer en ik ging samen met de purser op pad om te genieten van de zon op ons lijf op een eilandje voor Stockholm. Zo weinig kleding dat we toen aan hadden, zo veel was nu nodig, want ik ging eindelijk de bekende absolut icebar in!!! Alleen mogelijk als 'ie ijs- en ijskoud is...
De gehele bar is van binnen van ijs gemaakt, behalve de vloeren. De bar is van ijs, de stoelen zijn van ijs, de tafels zijn van ijs, de kroonluchter is van ijs, en je glas voor drankje is van ijs. Leuk om eens mee te maken. Gewapend met dikke jas en handschoenen doken we met de hele crew de bar in voor een heerlijke 'absolut' cocktail.
De volgende dag zou er een lading met sneeuw liggen, volgens internet, dus ook daar keken we met zijn allen naar uit: sneeuwballen gevecht!!!! Helaas niet meer dan een paar vlokjes, maar ik heb het toch gepresteerd een sneeuwbal te fabriceren en er één raak te gooien, ook is het gelukt om zelf geraakt te worden. Verder in de kou, dat dan weer wel, ben ik met 2 collega's het oude stadscentrum van Stockholm ingelopen, wat ook weer ligt op een eiland. Hier bevindt zich het Nationaal Paleis, waarbij we precies op tijd waren voor een spectaculaire wisseling van de wacht. Leuk om te zien. Verder nog heerlijke chocolade melk met slagroom gedronken in een mooi authentiek, ondergronds zaakje en toen was het al weer tijd om het vliegtuig op te zoeken. Dit keer dus voor de verandering niet ingesneeuwd.
Bij deze nogmaals dank voor al jullie felicitaties per email, hyves, telefoon, levende lijve of hier. Ik heb een super verjaardag gehad en me ongelooflijk jarig gevoeld. Thanks!
19 Februari 2009 - 04:19
Eef:
Wat ben je toch een knappe ijsprinses!
Kus uit KUL! -
19 Februari 2009 - 09:35
Pap:
Hallo mop,
Lijkt me een superleuke ervaring die ijsbar.
Zo maak je nog eens wat mee!
liefs -
19 Februari 2009 - 13:03
Lundy:
Hei hei Marije, looks like you are still having a fun time, i hopt that you had a great birthday and that i will get to see you this year.
Filakia. -
19 Februari 2009 - 13:48
Anneke:
Lijkt mij een bijzondere ervaring om dit mee te maken .Twee koningskinderen in het ijspaleis .
tût mama.
21 Februari 2009 - 01:22
Ljenka:
He meis, ik kon helaas niet mailen of bellen vanuit Indonesie, bij deze een heel verlate Van harte nog. Zit nu in Tangerang en ga de komende week nog naar Bandung, bogor e Puncak. Tot snel en sorry voor het late berichtje.
Liefs, Ljenka -
25 Februari 2009 - 18:30
Eveline:
Wat een fantastische bar! Gaan wij binnenkort weer eens wat warms drinken ergens in Nederland?
Liefs en ik hoop tot snel!