Knee-day - Reisverslag uit Haarlem, Nederland van Marije Jelly - WaarBenJij.nu Knee-day - Reisverslag uit Haarlem, Nederland van Marije Jelly - WaarBenJij.nu

Knee-day

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg Marije

19 April 2010 | Nederland, Haarlem

Today is the day; Knee-day!

Mijn voorlopig laatste boterhammetje achter mijn kiezen en ik sip nog wat aan mijn enige kopje thee. Ik loop 17 minuten achter op schema. Had tussen 7-7h30 mogen eten en nog een kopje thee mogen drinken en dat zou het dan zijn tot vanmiddag laat.
Kennen jullie de Maslow piramide?
Gedragstheorie gebaseerd op behoeften. Als de onderste behoefte is vervuld, dan stijg je in de piramide een tree en probeer je die behoefte te vervullen.
Waar ik naar toe wil: fysiologische behoeftes staan op de onderste tree (eten & drinken), daarboven veiligheidsbehoeften (zoals onderdak) en op tree 3 sociale behoeften. Dit blogverslag bewijst dat ik me nog altijd ergens halverwege of hoger in de piramide bevind, maar ik ken mezelf... Als ik te lang een knorrende maag heb ben ik alleen nog maar gefocussed op eten, al het andere komt te vervallen. Ik vermoed dat ik vandaag énorm die kant op ga. A-sociaal worden in de letterlijke zin van het woord. Geen energie meer hebben om sociaal te zijn (ik heb ondertussen even de tijd genomen om te genieten van een slok thee...).
Ik ben het levende bewijs dat Maslows theorie werkt. Helaas zullen sommige mensen dicht om mij heen dit vandaag ook meemaken. Sorry Eef, gooi er vanavond maar snel wat te eten en drinken bij me in, dan ben ik er weer.... ;-)

Wat verder...? Eh, dat ik zo mijn reistasje slaapspullen ga klaar maken, alsof ik uitslapen ga of zo. Raar idee dat ik om 12 uur incheck in het ziekenhuis. Besef het allemaal niet zo.
Wat ik wel besef is dat ik zó hoop dat ze vanmiddag mijn knie kunnen fixen!! Ik wil weer vliegen, als de vulkaanas wolk is verdwenen en KLM nog steeds bestaat...

Nou, ik sluit hier af. Ga in stilte nog even genieten van de laatste slok thee (officieel nu 26 minuten te laat) om me daarna op te sluiten in mijn a-sociale cocon.

Liefs, Marije

• 19 April 2010 - 06:30

Madelon:

Succes!!! Ik zal extra hard aan je denken vandaag! En ik hoop hier snel te lezen dat het goed is gegaan ;)!!

X Madelon

• 19 April 2010 - 09:37

Ilja:

Succes en sterkte. Zal voor je duimen dat het snel weer goed komt en weer als een vrij en blij vogeltje kunt genieten.

xx Ilja

• 19 April 2010 - 19:41

Annemarie:

Marije, wat een ellende allemaal. Inmiddels heb je het achter de rug en hopelijk ga je dan alleen nog maar vooruit. Sterkte!

• 20 April 2010 - 13:04

Ljenka:

He girl, hoe is het gegaan????

X Ljenka

• 20 April 2010 - 13:13

Eveline:

Als het goed is ben je weer wakker en is je knie weer in elkaar geknutseld. Nog even en je staat weer bovenop de piramide. Sterkte en veel liefs.

Ps. Ik probeer snel naar Nederland te komen, maar het zou kunnen zijn dat ik ergens in Madrid ga stranden. Lang leve IJsland!