Het einde van een Bangkok-tijdperk - Reisverslag uit Haarlem, Nederland van Marije Jelly - WaarBenJij.nu Het einde van een Bangkok-tijdperk - Reisverslag uit Haarlem, Nederland van Marije Jelly - WaarBenJij.nu

Het einde van een Bangkok-tijdperk

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg Marije

29 Maart 2012 | Nederland, Haarlem

Al maanden gonsde het van de geruchten binnen onze wandelgangen dat er het één en ander zou veranderen. Bangkok zou niet meer gevlogen gaan worden door een Boeing 747, Hongkong zou niet meer gevlogen gaan worden door een Boeing 747, Miami zou door de Airbus aangevlogen gaan worden, Johannesburg gaat terug naar de Boeing 747. Dit soort geruchten gaan elke dag van elke maand de ronde. Eerst zien, dan geloven.

Gerucht Bangkok bleek helaas gebaseerd op waarheden. Want door landingsgelden in Manila, zou er afgezien worden van overnachtingen in Manila, dus kon er niet meer rechtstreeks gevlogen gaan worden op Manila. Door het opkomen van de lokale markt in Taiwan, zouden we dan rechtstreeks naar Taipei gaan vliegen. En als we dan rechtstreeks naar Taipei gaan vliegen is het niet meer nodig dat we nog een week verblijven in Bangkok.
Ik kan me voorstellen dat het voor de niet vliegenden onder jullie niet meer duidelijk is hoe het nu helemaal in elkaar zit, maar zo gaan bij ons de wandelgang geruchten. Het één houdt altijd verbinding met het ander, dus een keten van reacties.

Kort gezegd komt het er op neer dat sinds dat KLM op Bangkok vliegt, er meerdaagse stops zijn geweest. En heel tijdperk dus. Wie kan zich niet mijn posts herinneren dat ik weer naar Bangkok ga voor een week?! Voor bijna elke KLM'er een walhalla. Want natuurlijk moet er gewerkt worden ter plekke, om de dag een vlucht naar Taipei en terug, maar toch is het stiekem best eens lekker om ruim een week van huis te zijn.
Stel je voor: een week lang zonnig en warm weer (als je tenminste niet in het regenseizoen er bent), meerdere avonden kunnen genieten van de thaise keuken, voor een habbekrats naar een massage- en of schoonheidssalon, heerlijk varen over de rivier, goedkoop shoppen en terugkomen met hip spul, borrelen op een skybar met uitzicht over een wereldstad, buddhistische tempels induiken. En dan niet te vergeten: thuis een week lang niet hoeven te koken, niet hoeven af te wassen, geen huishouden te doen, geen wasjes draaien,.... Daar vlieg ik graag om de dag een vluchtje Taipei en terug voor.

Al dit is niet meer. Met ingang van ongeveer deze week gaat KLM rechtstreeks op Taipei vliegen en is het niet meer noodzakelijk om langer dan anderhalve dag in Bangkok te verblijven. Binnen 4 dagen uit én thuis! Dat is wat overblijft.

Bye-bye Bangkok! Wat zal ik het missen! Gelukkig dat ik vorige week nog even van al het bovengenoemde heb mogen proeven....

En oh ja, happy anniversary to me, want precies vandaag is het 5 jaar geleden dat ik mijn wing kreeg uitgereikt en dat ik 5 jaar in dienst ben van die grote blauwe vogel. Dat many happy years and landings may follow!

• 29 Maart 2012 - 16:27

Madelon:

Wat jammer!!!
    Enne, happy anniversary to you!!!
    Leuk hoor, met hopelijk nog heel veel andere mooie bestemmingen en daarbij horende verhalen. XX

• 30 Maart 2012 - 04:28

Anneke:

Gefeliciteerd schat ,

"time flies " zeggen ze toch , nog heel veel mooie en gelukkige jaren bij die grote blauwe vogel .
    Hoop nog veel leuke nieuwe bestemmingen met je te mogen bezoeken .
    Wat een wereldbaan .

Tût mama