RZN (reisverslag zonder naam)
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg Marije
19 Februari 2012 | Nederland, Haarlem
2012 heeft me in ieder geval ook mijn 35e verjaardag gebracht. Een heerlijke dag waarbij voor het eerst sinds jaren weer op mijn verjaardag geschaatst kon worden. De laatste keer dat ik me kan herinneren dat ik dat kon werd ik een jaar of 15. Van voorzichtig weer proberen te schaatsen op mijn verjaardag, ging ik naar een middag acrobaat schaatsen op de Amsterdamse grachten (de focus lag vooral op proberen te blijven staan op 't slechte ijs) en vanaf daar door naar een middag solo schaatsen op 't Spaarne, mijn eigen stad in kunnen schaatsen. Dat was toch wel een topper!
Mijn weekendjeweg.nl vorige week naar San Francisco was ook een topper. Zoveel leuker dan mijn afgelopen kerst daar. De stad is geweldig, maar er hangt eigenlijk ook veel af van het gezelschap wat mee is. Met kerst waren dat collega's met vooral hun gezinnen. Dit keer had ik iemand mee en dan zie en beleef je een bestemming (hoe vaak je ook al bent geweest) door de ogen van de ander. Het enthousiasme slaat over. Cablecar rijden (de enige ter wereld), rondlopen in China Town, fietsen over de Golden Gate bridge, bootje varen met zicht op de skyline & Alcatraz, de luidruchtige zeeleeuwen bewonderen. Een opsomming uit het rijtje wat we gedaan hebben, in één dag tijd!
Snorkelen onder water in Curacao vorige maand was ook weer zo'n hoogtepunt. Nu snorkel ik nog niet zo lang, dus elke keer ben ik weer benieuwd wat ik tegen ga komen en dit keer zag ik veel nieuws! Waarvan 2 hele grote vissen die mij bleven aanstaren. Ik bleef ondertussen stilletjes drijven in het water en durfde niet te bewegen. Grote vissen die er eng uitzien, not my piece of cake. Dus langzaam in de achteruit gegaan en gemaakt dat ik wegkwam. Verder kwam ik aardige vissen tegen ;-)
In Montreal ken ik ondertussen ook al behoorlijk mijn weg. Plotseling is dat de bestemming waar ik afgelopen winter elke maand naar toe werd gestuurd. Prima hoor. Helaas ging mijn sequal in januari niet door, omdat ik niet de beschikking over mijn paspoort had en ik mijn vlucht moest cancellen. Erg jammer, want ik zou met een bekende daar een ochtend gaan 'snowshoe-en' in de bergen buiten Montreal. En daar had ik zin in! Heb deze winter geen één keer op de ski's gestaan, de frisse winterlucht in de bergen opgesnoven en dat sneeuwwandelen zag ik wel zitten. Maar ja...
Voorlopig is de winter niet alleen over in Nederland, maar ook op mijn rooster. Bonaire, Bangkok en Nairobi staan op de planning.
Dus ik denk dat ik zometeen de tv lekker de hele dag aan zet om dat wintergevoel nog even binnen te halen. De hele dag WK allround schaatsen op tv. Zoals we dat altijd het hele weekend op hadden staan toen ik nog een klein kind was. Knipselkranten hield ik bij, de hele hatseflats. Good old times.
35 jaar ben ik nu, poe hé, zucht. Dat is lang geleden.
Iedereen nog de beste wensen natuurlijk ;-)
19 Februari 2012 - 22:26
Anneke:
Schaatsgekte weer voorbij , wel leuk om na al die tijd weer op schaatsen te staan .
Bij de good old times hoorden ook de fanclub van je schaatsheld , een bezoek aan Thiaf en een bootreisje in Amsterdam .
Hoop dat het nog lang winters met schaatsweer geeft .
Tût mama -
26 Februari 2012 - 18:52
Corinne:
Hoi Marije,
Grappig dat je aan het schaatsen van lang geleden dacht! Toevallig had ik het er vorige week over, volgens mij heb ik bij jullie voor het laatste geschaatst! Mooie herinnering!
Heel veel groeten!