"I want to be a part of it,.... - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Marije Jelly - WaarBenJij.nu "I want to be a part of it,.... - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Marije Jelly - WaarBenJij.nu

"I want to be a part of it,....

Blijf op de hoogte en volg Marije

25 Oktober 2012 | Verenigde Staten, New York

....New York, New York"

Jaren geleden heb ik live de New York versie van Liza Minelli eens voor een grote groep mensen gezongen (schaam, schaam). De afgelopen dagen struinde ik door New York en meerdere malen had ik flarden van dit nummer in mijn hoofd. Ik was 'part of it, New York, New York....' En niet alleen ik, maar ook broerlief Michiel. Samen op ontdekkingstocht door New York, exploring the Big Apple. Het was fantastisch!

De eerste dag hebben we het er goed van genomen, de zon scheen, strakblauwe lucht, een heerlijke temperatuur. Boordevol gezonde spanning en enthousiasme streepten we de ene 'must see' na de andere af. De dag erna zou het immers regenachtig worden, dus waarom niet nu al zoveel mogelijk doen zo lang we de energie er voor hadden. Dus vanaf het fantastische uitzicht vanaf de Empire State Building, via de mooie hal van Central Station door naar Ellis island, om een stukje geschiedenis van de inwoners van New York mee te pakken en de skyline vanaf de boot te bewonderen. Na een kleine hotdog door naar Wallstreet en het nieuwe World Trade Center. Eten in het bijzondere Eatily, waar Italiaanse producten worden afgewisseld met tafeltjes en stoeltjes en je heerlijk kunt eten en drinken naast de pakken pasta en potten tomatensaus. Bij Eatily gelijk even langs de Flat Iron building gelopen en als toetje een drankje op de rooftop bar 230, waar we een fantastisch uitzicht hadden over Manhattan by night. Het slaapmutsje daar hakte er goed in (samen met de lange, drukke dag en het tijdsverschil), zodat we besloten terug te lopen naar het hotel. De frisse buitenlucht zorgde er echter voor dat we weer wat wakkerder werden en éénmaal bij het hotel aangekomen besloten we unaniem nog even een paar straten door te lopen naar Time Square. Wát een gekkenhuis, wat een absurde billboards. Het krioelde van de mensen en yellow cabs. Verder wat kamperende meiden omdat de volgende dag Taylor Swift live on stage op Time Square zou optreden.
Hier was bij mij de koek echt op en kon ik het niet meer opbrengen om ook nog maar een stap te lopen. Met een yellow cab dus terug naar het hotel gereden en daar het bed direct ingedoken.

De tweede dag bestond uit veel lopen en sfeer proeven. Vroeg de straat op en in de ochtendspits tussen de New Yorkers in de rij staan voor een coffee-to-go, die we samen met een donut hebben opgegeten in het leuke Bryant Park. Vanaf hier was het niet heel ver meer lopen naar Central Park, dus te voet verder om daar te genieten van de mooie herfstkleuren. Wat een gaaf park! Zó groot en afwisselend. Onderweg kwamen we nog langs grote bekende banken, musea, Music Hall etc. Na rondje Central Park zijn we Madison Avenue ingelopen om ons te vergapen aan de designerwinkels. Hierna tussen de zakenlui in de rij gestaan om een lunch te krijgen en deze al lopend opgegeten op straat, op weg naar de andere kant van de stad om daar High Line Park te lopen. Een nieuw geopend park wat op een oud treinspoor boven de stad loopt, ingericht door onder andere een Nederlander. Een leuke manier om de stad van boven te bekijken en de overgang van de ene wijk naar de andere te zien.
Na het creatieve High Line Park hebben we wat rondgelopen in het Meat Packing district, maar ondertussen regende het, waren de straten leeg en verlaten en deed het treurig aan. Dus besloten we richting hotel te gaan om daar even bij te tanken, in de nabijgelegenheid winkelstraat te winkelen en 's avonds terug naar het Meat Packing district te gaan om te gaan eten. Plotseling nog wel tegenover de Magnolia Backery uit Sex and the City gestaan. En wat hebben we 's avonds fantastisch gegeten! De Biergarten waar we naar toe wilden (hip en druk) had helaas een private event, maar het aangrenzende restaurant met mooie tuin van het Standard Hotel, zag er heel mooi uit. En druk, wat een goed teken is. Het eten was verrukkelijk, de bediening super gezellig, dus al snel waren we eigenlijk heel blij dat de Biergarten dicht was. Achteraf hoorde ik dat het Standard Hotel één van de hipste locaties van de stad is op dit moment. Dat verklaarde de drukte, de kwaliteit en de vele auto's met chauffeurs buiten... Terug op weg naar de metro liepen we nog een stukje door deze wijk en inderdaad, overdag stil en weinig sfeervol, 's avonds bruist het er, veel kleine restaurants en bars en mensen op straat.

De volgende ochtend hebben we opnieuw een ontbijt buiten de deur gedaan a la New York style bij een coffeeshop. Hierna doorgelopen naar Pier 17, waar we fietsen hebben gehuurd om de Brooklyn bridge over te fietsen. Wat een belevenis, zo slecht aangegeven. De oprit van de brug was gewoon niet te vinden, terwijl het zo makkelijk moest zijn volgens de fietsverhuurder. Jaja. Maar goed, we hebben het gevonden en zijn de brug over geweest. Mooi uitzicht op de Manhattan skyline die zich mysterieus hulde in zeer laag hangende bewolking. Tijdens het zoeken naar de oprit van de brug hebben we Chinatown ook nog even doorkruist, dus niemand kan zeggen dat we te weinig hebben gezien vanNew York.
Hierna werd het tijd om terug te keren naar het hotel om ons klaar te maken voor de terugvlucht naar huis.

Een super trip, gaaf om samen de stad te ontdekken, de mensen, de highlights, alles. Hopelijk snel weer 'part of it, New York, New York'

• 26 Oktober 2012 - 10:22

Ivan:

Hoi Marije,
    leuk om te lezen en respect dat je de tijd neemt om af en toe je reizen op papier te zetten. Ook ik was ooit naar NY met KLM. Mijn alleraller eerste betaalde opdracht als student was een promofilm voor KLM waar ik en de cameraman 2 blancotickets de man ervoor kregen als betaling. HUp met de beste vriend naar NY gegaan, omdat we helemaal gek waren van Jack Kerouac en zijn boek On the Road, en NY was toch de plek om de Amerikaanse cultuur te leren kennen. gewoon een weetje over mij omdat het kan. grts I

• 26 Oktober 2012 - 13:07

Eveline:

Sounds nice you SATC-girl!

• 29 Oktober 2012 - 01:06

Sandra:

Wauw.. wat hebben jullie véél gedaan! Super leuk om te lezen, krijg meteen kriebels om daar heen te gaan. Ik ken de stad nog helemaal niet, hoogste tijd om daar verandering in te brengen (maar eerst nog even m'n teller 10 punten laten zakken...) X Sandra

• 30 Oktober 2012 - 13:58

Eva: