Mexico - Mexi-hi-co! - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Marije Jelly - WaarBenJij.nu Mexico - Mexi-hi-co! - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Marije Jelly - WaarBenJij.nu

Mexico - Mexi-hi-co!

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg Marije

02 Oktober 2008 | Mexico, Mexico-stad

De tweede dag van mijn reserve werd ik door KLM uit mijn bed gebeld dat ik werd verwacht voor een vlucht naar Mexico. Mexi-hiiiiiii-co! Ik vond het helemaal geweldig, was er nog niet geweest en zo zou ik er, zonder een vluchtverzoek voor in te dienen, toch komen. Diezelfde ochtend meldde ik mij dus aan voor een Mexicovlucht, weliswaar vermoeid, want ik was al 2 ochtenden om 6 uur opgestaan (en met uniform en al mijn bed daarna weer ingekropen...). Een zware (89 Zweden aan boord, dus dat betekent véél alcohol drinken) en lange (ruim 11.5 uur vliegen) vlucht later stond ik dan in Mexico stad. Na een nacht van 12 uur slapen en een vroeg ontbijt (gevolg van jetlag) ging ik met een collega op verkenningstoer. Helaas waren al mijn collega's op deze vlucht al meerdere malen in Mexico stad geweest, waardoor niemand de stad uitwilde om naar de oude stad Teotihuacan te gaan, waar overblijfselen van de piramides van de zon en de maan te bezichtigen zijn (http://nl.wikipedia.org/wiki/Teotihuacan). Mexico stad is jammer genoeg niet veilig genoeg om zo'n tripje alleen te doen, anders was ik zeker gegaan. Vandaar dat ik met één collega via zo'n hop on - hop off bus een tocht door de stad ben gaan maken, ook leuk. Hoewel ik de eerste anderhalf uur van de stad eigenlijk tegen vond vallen. Grauw, weinig groen langs de straten, geen heel bijzondere architectuur. Dit veranderde toen we in het oude gedeelte van de stad aankwamen. Alles klopte daar: andere architectuur, andere bestrating, zelfs sfeervolle lantaarnpalen. Dit voldeed meer aan het beeld wat ik van Mexico had. Indianen verkochten hun waren langs de kant van de weg, dansten, bewoners lieten zich behandelen door mysterieus uitziende mensen die een ritueel op hun uitvoerden. Eind van de dag gingen we met een aantal collega's fajita's eten en margeritas drinken.
De volgende ochtend ben ik met 2 collega's nog een zilvermarktje op geweest en heb daar de mooiste armbanden en kettingen gezien (en gepast). Volgende keer neem ik mijn zak geld mee en wil ik graag wat aanschaffen!

De terugvlucht verliep stukken rustiger dan de heenvlucht en met een verlof van 6 dagen vrij heb ik een geweldige reserve gehad! Mijn ouders zijn nog onverwachts langsgeweest en op de laatste nazomerse dag hebben we heerlijk gefietst in de omgeving van Haarlem. Aansluitend vertrok voor een 23 uurs stop zoals dat heet naar Almaty, in het land van Borat. Hier ben ik zojuist vanochtend van thuis gekomen. Weinig gedaan daar, behalve gehangen in het hotel, laptop mee, flight safety gedaan en gegeten met collega's. Ik ben zelfs het hotel niet uit geweest, ja, alleen om van en naar de luchthaven vervoerd te worden. Deze stop was te kort om iets te ondernemen, daarnaast waren we midden in de nacht NLse tijd aangekomen en had ik afgelopen nacht 12 uur Nlse tijd mijn wekker weer staan, dus met 2 nachten achter elkaar werken is het beter om rustig aan te doen. Vooral omdat deze reis helaas maar 2 dagen vrij geeft.

Op dit moment hang ik dus op de bank. Heb ik vanmiddag redelijk verrot de film Ratatouille gekeken vanuit mijn warme slaapzakje en daarna foto's en kitefilm gedownload op deze pagina. Tyr is kiten, lekker met dit weer. Morgen en overmorgen hoop ik ook in het Nlse water te liggen. Wetsuit én trapeze zijn aangeschaft en stiekem heb ik best zin om ze morgen aan te trekken. Niet alleen om te kiten, maar ook gewoon omdat ik een meisje ben en wij het leuk vinden om nieuwe 'kleding' te kunnen aantrekken :-)

Hieronder een foto impressie van onze kitesurf vakantie. Mexico foto's volgen natuurlijk nog!

• 03 Oktober 2008 - 07:00

Eveline:

Oh, wat ben je stoer zeg!! Mooie jump ook Tyr. Jammer dat niemand van de crew mee naar Teotihuacan wilde, want dat is echt bijzonder mooi, maar ach...wie weet mag je snel weer eens naar Mexico als je reserve bent. Zoentje!

• 03 Oktober 2008 - 07:03

Eveline:

Ps. Je ziet er erg gelukkig uit op alle foto's. Je straalt helemaal!

• 03 Oktober 2008 - 14:38

Corinne:

Hoi Marije, Wat een gave foto's toch weer! Veel plezier morgen in het Nlse water!

• 04 Oktober 2008 - 11:32

Marlies:

Vaya tia, que vida tienes! Geweldig..
    Ik ben nu in Zamora, plaatsje naast Salamanca...aan het wachten op mn Spaanse huisgenootje. Gaan samen Zamora ontdekken ;) Te escribo pronto. Besines

• 03 Januari 2009 - 23:47

Debz:

he meis. Jaaaah ziet er goed uit joh! Cumbuco is geweldig en als kiter zeker!! Ik ben er november 2007 geweest....
    Kus Debz FAO