Sunvillage - Reisverslag uit Beijing, China van Marije Jelly - WaarBenJij.nu Sunvillage - Reisverslag uit Beijing, China van Marije Jelly - WaarBenJij.nu

Sunvillage

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg Marije

02 Februari 2010 | China, Beijing

Na bijna 2 jaar had ik opnieuw een retourtje Beijing. Ik noem het retourtje, omdat de stop nog geen 24 uur beslaat. 24 Uur met 7 uur tijdsverschil, best pittig!

Dit keer geen bezoek aan de Great Wall op de agenda, ook ben ik niet met collega's gaan shoppen. Ik had een afspraak voor Wings of Support. Een kennismakingsbezoek aan Sunvillage (www.sunvillage.com.cn), een organisatie die zich ontfermd over kinderen waarvan de ouders in de gevangenis zitten. Deze kinderen komen op straat te staan, als ze niet door familieleden opgevangen kunnen worden. De regering doet niets.

Een indrukwekkend bezoek vond ik het. Indrukwekkend omdat het mijn eerste echte contact met chinezen was en chinese kinderen, maar ook indrukwekkend omdat de directrice in 14 jaar een geweldige organisatie heeft neergezet. De kinderen wonen in kleine huisjes van 10 kinderen, waar 2 huismoeders zijn. School wordt gesponsord en buitenschoolse activiteiten zijn leuk en nuttig (denk aan werken op het eigen land, een eigen supermarktje runnen, knutseltherapie, etc). Op dit moment vangen ze al ruim 500 kinderen op, verspreid over 6 locaties in China. Een mooi getal, maar er zijn natuurlijk meer dan 500 kinderen die hulp nodig hebben, dus hopelijk kan Wings of Support helpen aan uitbreiding.

Twee hele kleine kindjes horen er eigenlijk niet thuis. Cherry en Dragonfly zijn ongeveer 2 maanden oud en wonen sinds begin van dit jaar in Sunvillage. Hopelijk tijdelijk, want de ouders van de meisjes baby's zijn nog niet bekend. De twee baby's zijn gestolen van hun ouders door een criminele organisatie, die kinderen daarna legaal weten te maken om ze te kunnen verkopen aan adoptie organisaties. De bende die deze meisjes had gestolen is opgerold, maar men weet nog niet wie de ouders zijn. Verschrikkelijk toch? Hopelijk worden ze snel gevonden.

Een mooi en indrukwekkend bezoek, welke best vermoeiend was....
Want na mijn nachtvlucht naar Beijing ben ik gelijk doorgegaan naar deze organisatie. Tollend van de slaap, ben ik uiteindelijk 3 uur 's middags nlse tijd op mijn bed gevallen om ruim 14 uur te slapen voordat de wekker voor de terugvlucht weer ging.

En nu? Vakantie! Morgen vertrek ik met broerlief naar Boracay. Een filipijns eiland waar we ruim anderhalve week goed hopen te kitesurfen!

• 02 Februari 2010 - 19:09

Eveline:

Fijn dat Wings of Support zich ook voor deze kinderen inzet en wat een verhaal van Cherry en Dragonfly. Ik hoop dat hun ouders snel gevonden worden. Jij en naturlijk ook je broer heel veel plezier op Boracay. Naast kitesurfen kun je er ook prima uitgaan en duiken.

Liefs!

• 03 Februari 2010 - 01:13

Ingrid:

Wow meid, indrukwekkend. Bedankt weer voor je verslag & veel plezier op je vakantie!
    Dikke kus koekla,
    Ingrid x

• 03 Februari 2010 - 09:17

Anneke:

Wat een ontroerend verhaal ,hoop dat de baby,s met hun ouders herenigd worden .Je ziet dat er altijd mensen zijn die open staan voor voor zoiets en een geweldige organisatie op poten weten te zetten .

Veel plezier en een fijne verjaardag samen met je broertje op Boracay .

Dikke tût mama